Spórolj időt!
2020. január 19. írta: Netta21

Spórolj időt!

Az idő a legértékesebb. Sokszor hallhatod ezt a közhelyet, és nem véletlenül. Minden napot, órát, percet fontos megélned, hiszen ezek alkotják az életed. Éppen ezért nem mindegy, hogyan osztod be az időd, mennyire éled meg a pillanatokat.

clock-3780703_1280.jpg

                                                                                         (Forrás: Pixabay)

Időről-időre érdemes elgondkolkodni ezen, mert sokat változtathat a mindennapjaidon. Én például nemrég rájöttem, hogy hajlamos vagyok sok időt elpazarolni.

Mi számít időpazarlásnak?

Meg kell néznem 1-2 dolgot az interneten: min. 30-40perc mire rájövök, hogy már rég valami olyan oldalon böngészek, ami nem volt a terveim között, és igazából nem is különösebben érdekel. Úgyhogy csak óvatosan a böngészéssel!

Egy nap alatt 3-szor előszedem és elteszem ugyanazt a tárgyat. Értelmetlen, de gyakran megesik.

Csak egy napra állítok be ébresztőt, pedig minden nap ugyanakkor kelek. Mondanom sem kell, hogy ez milyen veszélyes lehet. Megtörténhet, hogy elfelejtem, és másnap 6 óra helyett csak 8-kor ébredek fel. Kellemetlen, és időpocsékolás minden nap ugyanazokkal a dolgokkal vesződni.

 

Ez csak pár apró példa, hogyan lehet elvesztegetni az időt. Mindenkinek vannak hasonló szokásai, csak rá kell jönni, mik azok.

Hogyan?

Egy-két hétig minden reggel írd fel, miket szeretnél aznap csinálni. Este pedig nézd át, mit sikerült teljesítened. Ha valami nem sikerült, gondold át, mi akadályozott meg benne, miért nem jutott rá időd.

Amint felismered a hátráltató szokásaid, elkezdhetsz dolgozni a változtatáson.

Miért éri meg Neked?

Hamar érzékelhető lesz a változás, hiszen egyre több időd jut majd azokra a tevékenységekre, amiket szeretsz. A napközbeni üresjáratokat pedig megtöltheted olyan programokkal, amikre eddig talán nem jutott időd.

Mik lehetnek a segédeszközeid?

A határidőnapló: sokakban élhet a tévhit, hogy ez csak nőknek való. Nem! Ez mindenkinek hasznos, aki szeretné áttekinthetőbbé, szervezettebbé tenni a mindennapjait. Használd bátran, mert sokat segít.

agenda-3489747_1280.jpg

                                                                                        (Forrás: Pixabay)

Tetszés szerint alakíthatod, miket írsz bele: pl. minden nap egy pozitív dolog megemlítése vidámabbá teheti a határidőnapló vezetését.

Ha komolyan veszed, és szánsz rá időt, hamar megfigyelheted és számon tarthatod a szokásaid. Megtudhatod, melyik tevékenységet milyen rendszerességgel végzel el.

A telefonod jegyzet és emlékeztető funkciója is megkönnyítheti az életed, ha okosan használod. Plusz minél több dolgot jegyzel fel magadnak, annál nyugodtabb lehetsz, hiszen így nem kell állandóan mindent fejben tartanod.

 

Én kb. 2 hete vágtam bele ebbe a „projektbe”, és már most elmondhatom, hogy eredményes. Megéri időt szánni rá, hiszen hosszú távon sokat változtat a monotonnak tűnő hétköznapokon.

Ne feledd: a változást bármelyik nap elkezdheted, akár már ma is!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6615416316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása