Mit sportolj?
2017. július 17. írta: Netta21

Mit sportolj?

Ha már a sport és edzés szavak hallatán is kiver a víz, valószínűleg Te sem vagy ezek megszállottja.

Mit tehetsz, hogy változzon a helyzet?

Válaszd a hozzád leginkább illő mozgásformát!

Az alábbiakban bemutatok pár edzést, amit személyesen is próbáltam. Az általános tudnivalók mellett személyes tapasztalataim is helyet kapnak.

woman-1456950_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

1.Pilates, egy edzés, ami nem a fogyásról szól!

Gyakran hallunk róla, mégsem tudjuk pontosan milyen is ez az edzés. A Joseph Hubertus Pilates nevéhez fűződő tornagyakorlatok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, mivel sok más mozgásformával ellentétben nem a testsúlycsökkentés a cél. A pilates a koncentrációra és légzéstechnikára épít. Itt nem a minél többet minél kevesebb idő alatt elve érvényesül. Egyfajta gyógytornaként is szolgál, hiszen hát-és gerincpanaszok, ízületi betegségek esetében is alkalmazzák.

Heti 1 alkalommal, végzett pilates gyakorlatok javítják a testtartásod, közérzeted. Nyugalmat, kikapcsolódást biztosít a stresszes hétköznapokban. Mindemellett, rugalmasabb, hajlékonyabb leszel tőle.

Eredmény: hosszú távon sportos, szálkás testalkat

Nem véletlenül választják az alakformálás ezen formáját olyan hírességek, mint pl. Kate Hudson, Megan Fox, Amanda Seyfried. Ki ne akarna hasonló külsővel és önbizalommal hódítani?

Kövesd Te is a példájukat!

gymnastics-1284656_1920.jpg

     Forrás: Pixabay

2.Step, ami nem tánc

Ahányszor megemlítettem, hogy stepre járok, szinte kivétel nélkül mindenki a táncra gondolt. Jelzem, hogy én sem gondoltam volna, mennyire változatos tud lenni ez a mozgásforma. Ez az aerobic egyik legnépszerűbb fajtája, ami garantáltan megmozgat, és felpörget. Mivel a step pad állítható, így az edzés intenzitása is fokozható.

 A step padon végezhető gyakorlatoknak már csak a kreativitásunk és persze az erőnlétünk szab határt. Szó sincs monoton fel-le lépegetésről. Ami van az pörgős zene, teljes testet megmozgató koreográfia és egy igazán intenzív edzés!

Nincs helye lazsálásnak!

3.Rebound, az meg mi a szösz?

Határozottan ez volt az a mozgásforma, amiről életemben nem hallottam. Talán pont ezért hajtott a kiváncsiság, hogy mielőbb kipróbálhassam. A rebound edzés lényege, hogy a gyakorlatokat trambulinon végezzük, így sokkal kevésbé megterhelő az izmok és ízületek számára, mint talajon.

A trambulinon ugrálva végzett gyakorlatok fejlesztik az egyensúlyérzéked, növelik az energiaszinted, javítják a közérzeted és az alvásminőségedet.

Nem mellesleg, felidézheted gyerekkorod gondtalan pillanatait!

Ne Feledd: Bármilyen sportot is válassz, a kulcs a rendszerességben rejlik!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr7612669021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása