Életmódváltás kezdőknek
2017. június 06. írta: Netta21

Életmódváltás kezdőknek

Manapság szinte már a csapból is az egészséges életmód folyik. Ez egy adott pontig nagyon is rendben van, de valljuk be néha már besok(k)allunk a jobbnál jobb diétáktól, kockahasaktól. Mindemellett felmerül a kérdés: Nekünk miért nem megy?

Mit csinálunk rosszul, ha mégis lebetegszünk vagy nem sikerül elérni az álomalakot?

Az alábbiakban egyszerűen megvalósítható tippeket osztok meg Veled, az életmódváltás néhány alapját. Próba cseresznye.

balance-1842292_1280.jpg

      Forrás: Pixabay

1.Több mozgás. Sokszor elég, ha a villamos/busz/autó helyett a sétát választod. Tudom, elsőre fárasztónak tűnik. Hidd el, megéri. Nem, ettől nem  lesz fitneszmodelleket megszégyenítő alakod, viszont a friss levegőn tett séta javítja a közérzeted. Esetenként még egy kiadós ebédet is lemozoghatsz, miközben kiszellőzteted a fejed.

2.Több alvás. Könnyű azt mondani, gondoltam én is sokszor. Főleg, ha nem vagy az az este 10-kor ágyba bújós típus. Nem is kell az legyél. Bőven elég, ha éjfél előtt hajtod álomra a fejed. Így is van esélyed 6-8 órát aludni. Mondanom sem kell, minél többet és jobban alszol, annál kipihentebben és energikusabban ébredsz. Ez pedig a következő napodra is kihat. Úgy bizony.

Tipp: Lehetőleg ne a Facebook hírfolyama legyen az utolsó, amit elalvás előtt olvasgatsz.

3.Próbálj ki új dolgokat! Sokszor viszolygunk olyan dolgoktól, amiket csak hallásból ismerünk. Esélyt sem adunk magunknak, hogy pozitívabb irányba változzon az életünk, legyen szó munkáról, szabadidős tevékenységről, sok esetben még étkezésről is. Így viszont nehéz lesz elérni a kitűzött célt: nyugodtabb mindennapok, sportosabb külső, jobb közérzet, stb. Ha valamit megtanultam az utóbbi időben, az biztosan az, hogy sokszor jobb ismeretlen dolgokat kipróbálni, mint görcsösen ragaszkodni a már megszokotthoz. Nem mindig a megszokott a legjobb. Az én esetemben ez leginkább az étrendben mutatkozott meg.

Extra:

Mosolyogj! Bár sokak számára csábító citrombaharapott arckifejezéssel túlélni a napokat, Te ne tartozz közéjük! Néhány alkalommal még megengedhető, de nem minden egyes nap. Ha nincs komoly okod búslakodni, mosolyogj rá az emberekre! Elhiheted, nem fognak megsértődni!

Nemrégiben én is kipróbáltam egy ezzel kapcsolatos kihívást: 1 héten át mindenkire rámosolyogni, aki csak az utamba került. Még úgy sem volt egyszerű, hogy szinte állandóan fülig ér a szám. Az utolsó nap már kifejezetten untam, viszont... azt tapasztaltam, hogy nem egyszer visszamosolyogtak rám, többször szólítottak meg és jobb hangulatú beszélgetésekben is volt részem, mint azelőtt.

Szóval, mosolyra fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr8712567953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása