Ezeket szerezd be otthonra
2020. március 07. írta: Netta21

Ezeket szerezd be otthonra

1. rész

Avagy edzeni otthon is lehet, csak pár egyszerű eszköz kell hozzá és jó adag elszántság, kitartás.

1.Fitneszmatrac: szinte bármilyen típusú edzéshez alapeszköz. Egy jó minőségű fitneszmatrac versenybe sem szállhat a padlón vagy esetleg a szőnyegen végzett gyakorlatokkal. Utóbbiak nem számítanak kellően biztonságos alapnak bizonyos gyakorlatok elvégzésekor. Hiszen a fitneszmatrac nem csak a kényelmet szolgálja, hanem csúszásgátló felületének köszönhetően végig biztonságban érezhetjük magunkat.

Ha otthon is edzel, vagy épp most vágsz neki, ez egy elengedhetetlen eszköz.

people-2573216_1920.jpg

                                                                                                               (Forrás: Pixabay)

2.Fittlabda

Az edzőtermek egyik nélkülözhetetken eszköze, amelyet a mindennapjainkba is érdemes használni.

Miért is?

Egyszerű, mégis nagyon hatékony gyakorlatok végezhetőek rajta: has-, comb-, fenék- és hátizomerősítő.

Javítja az állóképességet és a testtartást, edzi a mélyizmokat, növeli az egyensúlyérzéket.

Szerencsénkre, manapság a legtöbb edzőteremben már külön órát szentelnek ennek az eszköznek, ahol egy profi edző tanítja meg Neked az alapokat.

Ha nincs kedved terembe menni, akkor is remek választás fittlabdával edzeni: könnyen és jó áron beszerezhető termék. A minőség mellett még a labda méretét érdemes számításba venni. Fontos, hogy a magasságodhoz mérten válaszd ki a labdát.

Az internet is tele van jobbnál-jobb videókkal, gyakorlatokkal, ahol ezt a mozgásformát népszerűsítik. Ezáltal azoknak is kedveznek, akiknek nincs lehetőségük, idejük vagy éppen kedvük csoportos órákon mozogni.

 

3.Kézi súlyzók/medicinlabda

Nem véletlenül ez a sikeres sportemberek egyik legkedveltebb eszköze, és az sem véletlen, hogy a „medicin” elnevezést kapta. Ez a többféle kivitelezésben, méretben kapható labda csodákra képes. Legyen szó kar-, hát-, has- vagy lábizmok erősítéséről, esetleg sérülés utáni felépülésről, meghozza a várt hatást.

A Pilates órákon is előszeretettel alkalmazzák, hiszen használata egyszerű, mégis nagy mértékű koncentrációt igényel. Mindemellett, az otthoni edzéseket is feldobja, színesebbé teszi. A kulcs itt is a rendszerességben és a kitartásodban rejlik.

home-fitness-equipment-1840858_1280.jpg

                                                                                                              (Forrás: Pixabay)

4.Egyensúlypárna: egyensúlyérzék és tartásjavító funkciói teszik ezt az eszközt nélkülözhetetlenné. Instabil felülete egyenes testtartást követel tőlünk az ülés és mozgás során. Jól olvasod ülésre és edzésre is kiválóan alkalmas. Ajánlott ez főként azoknak, akik hozzám hasonlóan főállásban irodai, ülőmunkát végeznek. Ez a fajta dinamikus ülés hosszutávon elviselhetőbbé teszi a napi 8-10 óra ülés által okozott kellemetlenségeket. Gondolok itt például a hát- és derékfájdalmakra.

Ha mindemellett még rendszeresen gyakorlatokat is végzel rajta, nagyban javulhat az egyensúlyérzéked és a koncentrációképességed. Nem kell komplikált gyakorlatokra gondolni: az egyensúlypárnára ülve kicsit hátradőlsz és máris edzed a hasizmaid. Ha csak az egyik lábaddal állsz rá, az feljeszti az egyensúlyérzéked. Mindeközben óriási koncentrációra van szükség, hogy minél tovább tartsd a felvett pozíciód, ne billenj ki idő előtt.

 5.Pilates karika: ez a sokunk által ismert eszköz többet segíthet az izomépítésben, mint gondolnánk. Érdemes ellátogatni néhány pilates órára, hogy használatát elsajátítsuk. Azt követően már otthon is magabiztosan edzhetünk.

Rendkívül pénztárcabarát áron be lehet szerezni, viszont fontos a termék minősége a sérülések elkerülése végett.

Milyen területeket célozhatunk meg vele?

  • belsőcomb
  • mellizom
  • hasizom

A gyakorlatok egyszerűek, mégis nagy mértékű koncentrációt és kitartást igényelnek. Hosszú távon erősítik a mélyizmokat, javítják a testtartást. Mindezt izületkímélő módon teszik.

Ne feledd: akármilyen egyszerűek, könnyen elérhetőek ezek az eszközök, csakis az általad befektetett munkával lehet eredményes a testedzés!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr5415498918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása