Szerezd meg Te is a halogatás ellenszerét!
2017. augusztus 15. írta: Netta21

Szerezd meg Te is a halogatás ellenszerét!

Biztosan ismerős az érzés, amikor az alkalmas pillanatra várva elnapolsz egy-két teendőt. „Á, inkább még alszom rá egyet!“, „Erre ma nincs időm.“, „Nem is olyan fontos ez.“ Ha Te is gyakran mondogatod ezeket, még nem ismered a halogatás ellenszerét.

Először is tisztázzuk, miért fontos kerülni a feladatok elodázását. Ennek legfőbb oka nem más, mint a stressz. Az állandó halogatás rendkívül frusztráló tud lenni. Kíméld meg magad ettől a felesleges stresszforrástól!

Hogyan válhat belőled amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra típusú emberke?

Mindjárt kiderül.

time-2500642_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

1.Csak annyit vállalj, amennyit biztosan el tudsz végezni.

Ha belátod, ha nem, bizony sokszor csak megfelelési kényszerből vállalsz el egy-egy feladatot, vagy mondasz igent egy programra. Szeretnél jó színben feltűnni, nagylelkű és segítőkész embernek mutatkozni. Az ilyen „Igen, persze.“ mondatokból lesznek az ímmel-ámmal elvégzett teendők, amiknek már a gondolatától is borsódzik a hátad.

Természetesen más az, amikor önszántadból segítesz, támogatsz valakit, nem sajnálva erre sem időt, sem energiát. Jó érzéssel tölt el, így kifelé is ezt sugárzod.

Ha nem ösztönösen jön, semmiféle késztetést nem érzel, akkor mondj NEMet! Ne terheld magad feleslegesen!

2.Szabj magadnak határidőt

A halogatás egyik leghatásosabb ellenszere a határidő. Egy konkrét időpont, amikorra ha törik ha szakad teljesíted a feladatot. Igaz, itt saját magad főnöke vagy, ez veszélyes is lehet. Senki nem noszogtat, hogy Ugyan állj már neki, mindjárt beesteledik. Itt magadra vagy utalva, a saját lelkiismereteddel kell majd elszámolnod. Ugye, nem akarsz csalódást okozni magadnak?

3.Rendszerezd a feladataidat

Jobban mondva oszd el több napra a teendőket, sok kicsi sokra megy alapon. Ha kisebb célokat tűzöl ki magad elé, kevésbé lesz ijesztő, nem lesz rajtad akkora a nyomás. Márpedig sokkal hatékonyabb vagy, ha csökkented a stresszt.

4.Jutalmazd meg magad

Munka után édes a pihenés, tartja a mondás. Ha más nem is, de pár finom falat, egy régóta áhított ruhadarab vagy a kedvenc könyved olvasása biztosan motiválni fog a feladat mielőbbi teljesítésében.

Mostanra remélem, számodra is világossá vált: Te is birtokában vagy a halogatás ellenszerének! Nem kell mást tenned, csak napi szinten használnod. Garantáltan hatni fog!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1512749594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása