Hogyan válassz fitnesztermet?
2019. december 29. írta: Netta21

Hogyan válassz fitnesztermet?

Ha jobban belegondolsz, nem is olyan egyszerű kiválasztani azt az edzőtermet, ahová nap mint nap szívesen jársz. Akik városban élnek és szívügyük a rendszeres testmozgás, biztosan tudják mire gondolok itt.

 

Na de lássuk, mire érdemes odafigyelni, amikor elkötelezzük magunkat és edzőtermi bérletet vásárolunk:

  • Változatosság:

Fontos, hogy tudd, milyen mozgásformára vágysz. Kondizni szeretnél vagy inkább csoportos órákon fejlesztenéd magad? Edzőre is szükséged van a biztos fejlődéshez? Fogyni szeretnél, erősödni vagy csak szimplán levezetnéd valahol a mindennapi stresszt?

A célkitűzéseid nagyban segíthetnek a döntésben, hogy olyan helyet válassz, ahol jól érzed magad, ahol motiváló emberek vesznek körül. Hiszen eredményt csak úgy fogsz elérni, ha közben jól is érzed magad.

 gym-595597_1280.jpg                                                                                                                      ( Forrás: Pixabay )

 

  • Hely és megközelíthetőség

Az is fontos szempont, hogy milyen gyakran tervezel edzeni. Ha a hétköznapokon is a mozgást választanád, érdemes olyan terem mellett letenni a voksod, ami a munkahelyedhez is közel van. Igy időt és energiát is spórolhatsz, hiszen munkavégzés előtt és után is lesz lehetőséged mozogni.

 

  • Árak

Kár tagadni, ez is meghatározó szempont a választás során. Ehhez érdemes kis „piackutatást” végezni, felmérni hol, milyen szolgáltatások elérhetőek, és mennyibe kerülnek. Az alternatív fizetőeszközöket (cafeteria, sport-kártya, stb.) is érdemes ilyenkor számításba venni.

  • Referencia

Avagy „Ismerősöm ajánlotta ezt a helyet, így én is ezt választottam.” Lássuk be, nagyon sokszor beválik, hiszen a személyes ajánlás rendkívül meggyőző tud lenni. Ilyenkor még az is motiválhat, hogy talán nem egyedül kell nekikezdeni, végigjárni az utat. Egy fitneszteremben már rutinosan mozgó ismerős sokat segíthet a kezdeti nehézségek leküzdésében.

 

Nincs ilyen ismerősöd?

Az sem probléma! Vedd kezedbe az irányítást és indulj el felfedezőútra!

Remek alkalmat nyújtanak erre a rendszeresen megszervezett nyílt napok. Ilyenkor szabadon látogathatod a fitnesz részleget, részt vehetsz csoportos edzéseken. Körbenézhetsz, barátkozhatsz a hellyel, az edzőkkel, a már odajáró emberekkel.

Mindemellett érdemes tudni, hogy sok helyen ingyenesen edzhetsz első alkalommal, bármilyen kötelezettség nélkül.

Élj az élet adta lehetőségekkel, próbálj ki minél több edzésfajtát, találd meg a Neked leginkább megfelelőt!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr5415370656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása