Hogyan lendülhetsz formába?
2019. november 20. írta: Netta21

Hogyan lendülhetsz formába?

Fittnek és egészségesnek lenni, sokunk álma ez. Sóvárogva nézzük a magazinokban, filmekben szereplő fitneszmodell alkatú embereket, így még inkább álomszerűvé, elérhetetlenné válik az elképzelésünk.

Mindeközben hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a mi környezetünkben is vannak emberek, akiknek bizony sikerült javítaniuk fizikai kondíciójukon. Neked is sikerülhet (újra) formába lendülni!

training-828741_1920.jpg           (Forrás: Pixabay)

Eljön az a pillanat, ami ráébreszt, hogy változtatnod kell, és onnantól már nincs visszaút.

Például:

  • az 1 évvel ezelőtt vásárolt, akkor még nagyon is kényelmes ruháid, már csak szűkösen érnek be
  • az ülőmunkától gyakran 80 évesnek érzed magad: fáj a derakad, a térded, stb.
  • eléd kerül pár mútbéli kép, amelyeken majd kicsattansz az egészségtől és az életörömtől

Ezek csupán szemléltető példák, mindenki életében más jelenti a fordulópontot. Néhány nappal ezelőtt részt vettem egy kosárlabda mérkőzésen (természetesen nézőként). Életemben először voltam ilyen eseményen, és nagy hatással volt rám. Felidézte, mennyire szeretek mozgásban lenni, mennyit ad a rendszeres edzés, valamint azt is, hogy a kitartásnak megvan az eredménye. Az elmúlt időben lazára vettem a mozgást, idő- és energiahiányra hivatkozva. Úgy voltam vele, hogy szuper, ha jut rá idő, de nem gond, ha mégsem.

Ezen változtatott ez az élmény, így egy új kihívást tűztem ki célul. Erről majd bővebben a következő bejegyzéseimben.

 

Na de lássuk az alappontokat:

  1. Minden kezdet nehéz. Fontos, hogy napi/heti terveket készíts magadnak, tele olyan apróságokkal, amiket könnyedén tudsz teljesíteni: pl. lift helyett a lépcsőt választod, 1-2 megállóért nem szállsz fel a villamosra/buszra, vacsora után gyümölcsöt választasz az édesség helyett (plána ha ebéd után már lement 1 szelet süti)
  2. Teremtsd meg a támogató környezetet. Biztosan vannak körülötted olyan emberek, akik életmódváltáson mennek keresztül. Beszélgess velük többet, tudd meg, ők hogyan élik meg a változásokat, hogyan építik be a mozgást a mindennapjaikba. Találd meg azokat a dolgokat, amik neked is szimpatikusak, és alkalmazd bátran a céljaid eléréséhez! Ugyanígy, átgondolhatod azt is, hogy mi az, amit te másképpen csinálnál. Máris előrébb vagy! A közösségi oldalak elkerülhetetlenek, így érdemes ott is minél több példaképet találni. Ha rendszeresen nézed a bejegyzéseket, extra motivációt és tippeket kaphatsz. Sőt, akár egy csoportba is beléphetsz, ahol hétköznapi emberek osztják meg történeteiket, még elérhetőbbé téve a céljaidat.

 

target-1513758_1280.jpg           (Forrás: Pixabay)

  1. A kevés is több, mint a semmi.. ... avagy fogadd el, ha valami nem a terveid szerint alakul. A hétköznapok gyakran felülírják az elképzeléseinket, viszont fontos, hogy ilyenkor is feltaláljuk magunkat. Pl. ha 1 óra helyett 20-30perced jut edzésre, attól még érdemes belevágnod, hiszen pár gyakorlat is remekül megmozgat az egész napos ülőmunka/rohangálás után.
  2. Tedd élvezetessé az utad! Akár otthon edzel vagy teremben, fontos, hogy a neked megfelelő mozgásformát válaszd. Érdemes heti 2-3féle mozgást váltogatni, attól függően, hogy a testednek/lelkednek mire van éppen szüksége. Én pl. 8óra munka után ritkán kapok kedvet a trambulinos edzéshez, de a nyújtógyakorlatok vagy erősítő edzések ilyenkor is nagyon jólesnek.
  3. Válassz aktív szabadidős tevékenységeket Jöhet bármi, ami megmozgat vagy meghozza a kedved a mozgáshoz: bowlingozás a barátokkal, kollégákkal, egy rögtönzött kosarazás vasárnap délután, sporteseményen szurkolás, hajnalig tartó táncolás, futás a kutyával, stb.

Ha megtalálod a motivációd, az eszközök is karnyújtásnyira kerülnek. Vágj bele még ma, és holnap már könnyebb lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1215313146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása