Igen! – A változás szava
2019. november 25. írta: Netta21

Igen! – A változás szava

Tegyük fel a kérdést magunknak: milyen gyakran mondunk igent valamire?

Ha listáznunk kellene az életünk pillanatait, mi szerepelne többször az Igen vagy a Nem?

Igent mondani az életre, a lehetőségekre, a kihívásokra közhelyesnek hangozhat, mégis nehéz teljesíteni. Sokan meg sem próbálják, félnek az újtól, az ismeretlentől. Mások kiélvezik az élet adta lehetőségeket, és kíváncsian várják kit/mit sodor legközelebb az útjukba.

Tudd meg, te melyik kategóriába tartozol.

1 hétig vezesd az életed pillanatait a következő szempont alapján:

  1. Igent mondtam
  2. Nemet mondtam

Mi kerülhet ide? Jóformán bármi, ami veled történik a hétköznapok során akár a magánéletedben, akár a munkahelyeden:

  • meghirdetnek egy képzést, ami felkelti az érdeklődésed
  • elhívnak egy koncertre, amiről eddig nem is hallottál
  • bérletakció van a közeli fitneszteremben

 directory-973992_1920.jpg

                                                                                                                 (Forrás: Pixabay)

 

Elgondolkodtató, hogy melyik van fölényben az eltelt hét után. Ha az Igen győzedelmeskedett, akkor gratulálok, igazán példás életet élsz!

A Nemet mondók számára is van jó hírem, hiszen bármelyik nap elkezdheted a változást. Tudatosan, lépésről-lépésre, kis elvárásokat támasztva magaddal szemben. Akár már ma belefoghatsz! Nem kell megvárnod az újév első napját, a következő születésnapod vagy a hétfőt. Minden nap alkalmas a változásra, jobban mondva a változtatásra.

Körülbelül 2 hónapja én is belefogtam ebbe az embert próbáló feladatba. Egy nehezebb időszak után szükségét éreztem a gondolkodásom helyreállításának. Szerencsére, volt ki és mi ráébresszen, hogy ez nem mehet így tovább. Könnyű belekerülni a negatív hullámba, kijutni onnan már annál nehezebb.

Aztán eldöntöttem, hogy gyakrabban vágok bele új dolgokba, próbára teszem magam és a képességeim. Egyre gyakrabban és könnyebben mondok igent dolgokra, feszegetem a határaim és lépek ki a komfortzónám kényelméből.

 yes-3407433_1920.jpg                                                                                                                   (Forrás: Pixabay)

 

Mi változott az elmúlt hetek során?

Ha belevágok valami újba, motiváltabban kelek fel reggelente. Tudom, hogy izgalmas nap vár rám.

Több impulzus ért, mint az egész eddigi évben. Pozitív és negatív egyaránt, viszont a pozitív túlnyomó többségben van. A negatív élmények pedig arra tanítanak, hogy az élet megy tovább, és nem érdemes sokáig a kudarcélményeknek teret engedni. Utóbbi nálam még tesztfázisban van, hiszen nem mindig olyan egyszerű a továbblépés.

Új ismereteket, ismeretségeket szereztem. Bizony, a komfortzóna elhagyása megköveteli a nyitottságot, az érdeklődést és némi merészséget.

Újra elkezdtem hinni a pozitív dolgok bevonzásában. A kemény munka kellő hittel és kockázatvállalással társítva igenis sikerre visz. Ennek köszönhetem az idei évem egyik legmeghatározóbb élményét a munkahelyemen.

Kevesebbet agyalok dolgokon, és inkább a pozitív érvek alapján döntök. Ha valami kicsit is érdekel, igent mondok rá.

Kis ésszerűségre azonban szükség van az igenek és nemek közötti választásban. Erre tanít a sokak által ismert Igenember (2008) című film is, amelyben a főszereplő Jim Carrey igencsak drasztikus módon alkalmazza a tanácsokat, fenekestől felfordítva addigi szürke és színtelen életét.

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr10015323514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása