Miért éri meg korán kelned?
2017. augusztus 31. írta: Netta21

Miért éri meg korán kelned?

Ki korán kel, aranyat lel tartja a mindenki által ismert mondás.

Lássuk be, sokunknak nem sikerül ezt a bölcs útravalót átültetni a hétköznapokba. Legalábbis nem minden egyes reggelre. A korán kelést általában szükséges rosszként éljük meg, ahelyett, hogy meglátnánk a benne rejlő lehetőségeket.

Az alábbi motivációs tippekben megosztom Veled, miért éri meg korán kelned.

chair-1850612_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

1.Többre jut időd

Egyértelmű: minél korábban kelsz fel, annál tartalmasabb lesz a napod. Ha már előző nap eltervezed, mit szeretnél másnap csinálni, úgy még motiváltabb lehetsz.

Nem véletlenül mondogatják, hogy a sikeres emberek korán kelnek. Vannak célkitűzéseik, s nem restek tenni érte. Ha kell hajnalban kelnek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki napjukból. Ha úgy érzed, sikeresebbek is lehetnének mindennapjaid, kövesd Te is a példájukat!

2.Nyugodtabban indul a napod

Legalább a hétköznapokon felejtsd el a szundit! A szundi nem opció.

Ha korán kelsz, elkerülheted az idegőrlő reggeli kapkodást. Azt a helyzetet, amikor nincs időd reggelizni, rendesen elkészülni, ezért állandóan az órádat nézed. Mindezt megelőzheted azzal, hogy pár perc lustálkodásnál nem engedélyezel többet magadnak. Cserébe kárpótol majd a finom reggeli és a tudat, hogy mindent elkészítettél, amire aznap szükséged van.

Az időbeosztásodtól függően akár egy rövid meditációt, vizualizációs gyakorlatot, vagy éppen valamilyen mozgásformát is beiktathatsz. Nincs is jobb, mint egy kellemes időtöltéssel indított nap.

Ne Feledd: a felkelés utáni első óra meghatározhatja az egész napodat. Érdemes ezt szem előtt tartani, mikor reggelente a szundit választanád.

3.Rendszert visz az Életedbe

 A korán kelésre is igaz a mondás, miszerint minden  kezdet nehéz. Eleinte Én is elképzelhetetlennek tartottam, hogy hozzá tudok szokni. Az egyetem és a munka viszont sokat segített ebben, már nincs órákig tartó lustálkodás hétvégéken sem. Olyannyira beépült a mindennapjaimba, hogy egy lazább napon sem jelent problémát, ha reggel 7kor kelek.

Az én példám is bizonyítja, hogy van remény azok számára is, akik nem rajonganak túlzottan a reggeli ébresztőért.

4.Segít az önmegvalósításban

Ez szorosan kapcsolódik az első pontban leírtakhoz, hiszen a mindennapos célkitűzések könnyebben véghezvihetőek, ha idejében nekilátsz azoknak. Sok kicsi sokra megy alapon minden nappal közelebb juthatsz terveid megvalósításához. A korán kelés csupán egy eszköz ehhez, amit nem érdemes elhanyagolnod.

5.Reggelente aktívabb vagy

Ébredés után, kipihenve az előző nap viszontagságait, sokkal energikusabb vagy minden értelemben véve. Könnyebbben veszed az akadályokat, hamarabb teljesíted a feladataid.

Saját tapasztalatom, hogy ugyanaz a tevékenység délután már kétszer-háromszor több időbe telik, mint a délelőtt folyamán. Ez persze embertől is függ, hiszen vannak, akik délután aktívabbak.

6.Tekints rá kihívásként

A folyamatos fejlődés érdekében állandóan szükség van kisebb-nagyobb feladatok teljesítésére. Mivel a korán kelés egyértelműen a Te érdekeidet szolgálja, tekints rá elvégzendő feladatként.

Manapság rendkívül népszerűek a mindenféle kihívások, miért ne lehetne a Tied az, hogy 1 hónapig a szokottnál korábban kelsz?

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9712785038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása