Ki mondta, hogy a szigorú diéta ideje alatt, mint amilyen az IBS diéta is, nélkülöznünk kell a kedvenc desszertjeinket?
Ime egy egyszerűen elkészíthető fánk recept, amely ugyan "mentes" hozzávalókból készült, mégis rendkívül ízletes és laktató.
Kb. 14 darabhoz
Hozzávalók:
- 15dkg Schaer Mix B gluténmentes liszt
- 5dkg Schaer Mix It Dunkel gluténmentes liszt
- 2 L-es tojás
- 1,5 dl laktózmentes tejszín (pl. Mizo)
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 csomag vaníliás cukor (pl.Haas)
- 3 g (Haas) gluténmentes élesztő
- 1 csipet só
Sütéshez: 4-5 dl pálmaolaj
Elkészítés: a tojássárgáját, a porcukrot, a tejszínt és 1dl vizet habosra verünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a megmaradt vizet, hogy híg tésztát kapjunk. Forró olajban többször átfordítva megsütjük a minifánkokat.
Vaníliás porcukorral vagy csökkentett cukortartalmú gyümölcslekvárral tálaljuk.