Mindenmentes MiniFánk
2017. október 03. írta: Netta21

Mindenmentes MiniFánk

Ki mondta, hogy a szigorú diéta ideje alatt, mint amilyen az IBS diéta is, nélkülöznünk kell a kedvenc desszertjeinket?

Ime egy egyszerűen elkészíthető fánk recept, amely ugyan "mentes" hozzávalókból készült, mégis rendkívül ízletes és laktató.

img_20170930_163009_993.jpg

Kb. 14 darabhoz

Hozzávalók:

  • 15dkg Schaer Mix B gluténmentes liszt
  • 5dkg Schaer Mix It Dunkel gluténmentes liszt
  • 2 L-es tojás
  • 1,5 dl laktózmentes tejszín (pl. Mizo)
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csomag vaníliás cukor (pl.Haas)
  • 3 g (Haas) gluténmentes élesztő
  • 1 csipet só

Sütéshez: 4-5 dl pálmaolaj

Elkészítés: a tojássárgáját, a porcukrot, a tejszínt és 1dl vizet habosra verünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a megmaradt vizet, hogy híg tésztát kapjunk. Forró olajban többször átfordítva megsütjük a minifánkokat.
Vaníliás porcukorral vagy csökkentett cukortartalmú gyümölcslekvárral tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr312923235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása