Ezeket szerezd be otthonra
2020. május 03. írta: Netta21

Ezeket szerezd be otthonra

2. rész

avagy edzeni otthon is lehet, csak pár egyszerű eszköz kell hozzá.

  • Gumiszalag

A pilates vagy fitnesz szalag néven is ismert eszközzel az egész testedet átmozgathatod és erősítheted. Mindezt kíméletes módon teheted, hiszen a lassú mozgásnak köszönhetően teljes fizikai és mentális koncentrációra lesz szükséged.

A különböző erősségű, hosszúságú szalagokat edzettségtől és életkortól függően érdemes beszerezni és használni. Ezáltal mindenki megtalálhatja a számára kihívást jelentő változatot.

Bármi legyen is a célod az edzéssel, ez az eszköz „hű” társad lesz.

A rugalmas ellenállású szalagok kiválóan formálják az alakod, ugyanakkor rehabilitációra, gyógytornára is megfelelőek.

 

workout-1931107_1920.jpg                                                                                                      Forrás: Pixabay

  • SMR henger

Sokan hallhattatok már róla, talán használtátok is már. Mire is jó ez a sporteszköz?

Ime néhány példa:

  • izomlazítás
  • bemelegítés
  • nyújtás
  • rehabilitáció

Ez az önmasszírozó eszköz hosszútávon nagyban javíthatja a mozgáskoordinációt, növelheti az ízületek mozgástartományát, csökkentve a különböző mozgásszervi panaszok, betegségek kialakulását.

Előnye, hogy szinte bárhol és bármikor használható, kis helyen is elfér, és kifejezetten pénztárcabarát termék. Az ülőmunkát végzők és a mozgásszervi panaszokkal küzdők számára rendkívül ajánlott egy SMR henger beszerzése.

Napi 5-10 perc alatt az egész testet átmozgathatjuk vele, így lazítva el a rövidült, befeszült és tülterhelt izmainkat.

Edzés előtt hatékonyan bevethető a test bemelegítésére, ezáltal az izmok is felkészülnek a terhelésre. Edzés végeztével pedig a nyújtáshoz lehet remek segédeszköz.

  • Trambulin

Tévesen egyből azt gondolhatod, hogy ez csak gyerekeknek való. Pedig nem!

Ezt az edzésformát még a pilóták képzésénél is bevetik, hogy javítsák a koordinációs képességeiket.

Az is téves gondolat, hogy a trambulinon csak ugrálni lehet. 50-60perc alatt végezhetsz kardió, zsírégető, erősítő, nyújtó gyakorlatokat. Az edzés változatosságának már csak a rutinod, a bevállalóságod és a kitartásod szabhat határt.

Természetesen, itt is van könnyített verzió: a felszerelhető kapaszkodó biztonságosabbá teheti az edzésed, így teljesen kezdőként is egyszerűen megtarthatod az egyensúlyod a különböző gyakorlatok végzése közben. Egy-egy gyakorlat még a haladóknak is feladhatja a leckét, így érdemes a kapaszkodót állandóan a trambulinon hagyni.

Szerencsére egyre népszerűbb lesz ez a mozgásforma, már edzőtermekben is elérhető. Mint minden edzés esetében, ezt is érdemes egy tapasztalt edző jelenlétében elkezdeni. A biztos alapok elsajátítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy hatékony és biztonságos legyen a trambulinon eltöltött idő.

Azon kívül, hogy rendkívül vidám mozgásfajtáról beszélünk, a hatékonysága is megkérdőjelezhetetlen. A ritmusos, energikus zenére végzett gyakorlatok kímélik az ízületeket és a gerincet. 60perc alatt a teljes tested átmozgathatod egyetlen eszköz segítségével!

Fogyás szempontjából is jó választás lehet, de az egyensúlyérzék és a koordináció javítása sem elhanyagolható szempontok.

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9015607326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása