Önmegvalósítás Másképp
2020. május 05. írta: Netta21

Önmegvalósítás Másképp

Mindannyiunknak vannak álmai, vágyai: tevékenységek, amiket ki szeretnénk próbálni, tudás, amit el szeretnénk sajátítani, stb.

Neked is biztosan rengeteg olyan „álom” van a bakancslistádon, amit még nem pipáltál ki.

goal-setting-1955806_1280.png

                                                                                       Forrás: Pixabay

Az én listám például évről-évre változik: 1 álmot megvalósítok és 2 másik kerül a helyére. Ettől lesz igazán szép és varázslatos ez a lista: mindig vannak új célok, tervek, vágyak.

Mostanság még fontosabb, hogy figyeljünk ezekre, és ne hagyjuk veszni az elképzeléseinket. Sokunk számára most rengeteg idő szabadult fel. Miért ne tölthetnénk ezt hasznosan és egyben szórakoztatóan is?

Nézzük végig a saját listánkat, és keressük meg azokat a dolgokat, amiket egyszerűen, a saját otthonunk kényelmében és biztonságában is kivitelezhetünk. Az eddig távolinak, elérhetetlennek tűnő célok most megközelíthetőek lettek hála az internetnek. Az eddig személyes jelenlétet, kontaktust igénylő tevékenységek most online is elsajátíthatóak.

A döntés a Te kezedben van: a kanapén való punnyadást, tétlenséget választod vagy belekezdesz valami újba, ami pozitív energiákkal, lelkesedéssel tölthet fel?

Számomra ez az új dolog egy táncos edzés, amit az elmúlt hetekben kezdtem el. Sokféle dinamikus edzésre jártam már többek között zumba órákra is. Néhány héttel azután, hogy a jelenlegi lakóhelyemen is megvettem egy csoportos óra bérletet, az élet teljesen leállt.

Tudtam, hogy szükségem van valami extra motivációra, mert másképp nem fog menni az otthoni edzés. A táncórákkal már szemeztem egy ideje, de a műszakos munkám miatt esélytelennek láttam, hogy rendszeresen részt vegyek a heti 2 táncedzésen.

Most viszont elérhetővé vált, hogy kipróbálhassam anélkül, hogy időhöz és helyhez lennék kötve. Otthonról, a magam tempójában tanulgatom a lépéseket, végzem a gyakorlatokat.

Régi vágyam volt, hogy elsajátítsak tánclépéseket, és ez most kezd valóra válni. Óriási energialökettel és pozitív érzésekkel tölt fel. Örülök, hogy belevágtam! Már megérte, pedig még csak az elején járok.

girl-3316342_1280.jpg

                                                                                                 Forrás: Pixabay

Te mit szeretnél még kipróbálni? Teljesen biztos lehetsz benne, hogy van olyan a listádon, amit már most elkezdhetsz otthonról is.

Például:

  • idegennyelvtanulás
  • új edzésfajták
  • sütés-főzés
  • barkácsolás, kertészkedés
  • kreatív hobbik: rajzolás, blogolás, képszerkesztés, stb.

Csak néhányat soroltam fel a temérdek lehetőség közül. A körülmények változhatnak, de az elért célok magukért beszélnek.Ha nem is a tervezett keretek között teljesítesz valamit, attól még lehet eredményes.

Ez a helyzet megtanít bennünket arra, hogy a körülmények olyan tényezők, amelyekhez nem érdemes ragaszkodnunk. Amint elengedjük ezt, teljesen új szemszögből közelíthetjük meg a mindennapjainkat, és a céljainkhoz is közelebb kerülhetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr6215656892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása