Reggeli tippek (nem csak) IBS diéta esetén
2017. augusztus 27. írta: Netta21

Reggeli tippek (nem csak) IBS diéta esetén

Nehezítő körülmények ellenére is indíthatod sikeresen a napod. Mi mással tehetnéd ezt, mint egy finom reggelivel?

Az itt megosztott reggeli tippek akár IBS diéta esetén is segíthetnek változatosabbá tenni étrended. Bebizonyítom, hogy akkor sem kell lemondanod a nap legfontosabb étkezéséről, ha azt egy betegség próbálja meg ellehetetleníteni.

Mivel Én is azok táborát erősítem, akik a reggel és délelőtt folyamán szeretnek leginkább étkezni, így nagy hangsúlyt fektetek a napindító táplálék kiválasztására. IBS betegként amúgy is kutyakötelességem erre odafigyelni.

Nézzük nekem mi vált be eddig.

 Gyümölcskenyér.

img_20170807_171533_135.jpg

     Szafi Free gyümölcskenyér lisztkeverékből készült finomság

Az egyik legjobb ötlet reggelire gyümölcskenyeret enni. Egy pohár tejjel vagy kakaóval igazán mennyei, és jóval laktatóbb, mint bármelyik bolti péksütemény. Házilag is rövid időn belül elkészíthető.

IBS tipp: a Szafi Free gyümölcskenyér lisztkeverékből készítve, némi aszalt gyümölcsöt hozzáadva IBS esetén is bátran fogyasztható.

Tejberizs friss gyümölcsökkel.

A tejberizs nem csak gyerekként lehet ideális reggeli, felnőttként is bátran fogyaszthatod. Én az egészségesebb változatot részesítem előnyben, így kakaó vagy fahéj helyett gyümölcsökkel ízesítem (málna, eper, szeder). Rendkívül finom és laktató, valamint gyorsan elkészíthető.

A gyümölcs nem csak nyáron jó választás, az év többi időszakára is érdemes lefagyasztani a kedvencekből. Percek alatt kiolvasztható és fogyasztható.

IBS tipp: laktózmentes tej (pl. Mizo) és gluténmentes instant tejberizs alap ( pl. TESCO Free From)

Natúr joghurt, gyümölcsökkel.

Nem csak tejberizs készítésekor érdemes a gyümölcsöket választani. Ha mindenképp gyümölcsös joghurtot szeretnél fogyasztani, miért ne ízesíthetnéd annak természetes változatával? Sokkal egészségesebb, mint a mindenféle édesítőszereket tartalmazó társaik.

IBS esetén kifejezetten beválhat ez a tipp, hiszen nem dúskálunk a laktózmentes gyümölcs joghurtok kínálatában.

IBS tipp: A laktózmentes termékeket is érdemes körültekintően megválasztani. Nem biztos, hogy mind beválik, amiért laktózmentes. A Mizo márka rendkívül széles kínálattal rendelkezik. Bármilyen tejtermékre vágysz, megtalálod. Joghurtok, sajtok, kakaó, túró, túrórudi, de még főzőtejszín is készül mentes változatban.

Szendvicsek, pirítós kenyér minden mennyiségben.

img_20170729_153539_698.jpg

Egy újabb egyszerű, de egészséges reggeli tipp. Ízlés szerint készíthető el, mindössze percek alatt. Arra azért figyelj, hogy a zöldségek se maradjanak le a tányérról!

IBS tipp 1: Mivel a kenyér az egyik legalapvetőbb élelmiszer, így nagy figyelemmel kell azt megválasztani. A legjobb az, ha saját magad készíted el „mentes” lisztkeverékből. A Szafi Free és a Schaer termékek kitűnő választásnak bizonyultak számomra. Ezeket jószívvel ajánlom mindenkinek, aki hasonló problémával küzd.

img_20170813_193641_619.jpg

    Szafi Free hajdinás lisztkeverékből készült kenyérkék

IBS tipp 2: Húskészítmények fogyasztásakor is érdemes a csomagolást végigolvasni, hiszen jól látható módon feltüntetik, ha a termék glutén-, szójamentes, stb.

A bajnokok reggelije...

... nem más, mint a tükörtojás. Nem véletlenül, hiszen a tojás kiváló fehérje és kálcium forrás. Fogyaszd bátran!

IBS esetén is érdemes kipróbálni, milyen hatással van a szervezetre, mielőtt tojásmentes étrendet alakítasz ki. Számomra például ez kivétel a mentesség alól.

 

Instagram oldalamon még több IBS diéta tippet találsz:

https://www.instagram.com/nettahealthstyle/


A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr4512780754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása