Egy könnyen elkészíthető finomság, amely tálalástól függően reggelire vagy desszertként is bátran fogyasztható.
A hagyományos változatoktól eltérően ez a saját recept teljes mértékben mentes hozzávalókból lett összeállítva, így különféle ételérzékenységek esetében is érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 225 g Naturbit Alfa-Mix lisztkeverék
- 1 ek. eritrit
- 1 tk. Himalája só
- 3 egész tojás
- 10 g Mizo laktózmentes teavaj
- 1 tk. Haas Natural gm sütőpor
- 4 dl Mizo laktózmentej tej
- 1 ek. almaecet
Elkészítés: A lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a tejjel, majd hozzáadjuk az enyhén kihűlt, megolvasztott vajat. A tojás fehérjét kemény habbá verjük. A száraz hozzávalókhoz lassan hozzáadjuk a folyékony masszát, majd finoman belekeverjük a tojás habot. Egy nagyobb merőkanálnyit a gofri sütőbe öntünk.
Tálalás: csökkentett cukortartalmú dzsemmel (Dawtona) vagy Haas Natural gluténmentes pudinggal
Jó étvágyat kívánok hozzá!
További receptekért katt az Instagram vagy Facebook oldalamra.