Milyen hatással vannak Rád a közösségi oldalak?
2017. július 31. írta: Netta21

Milyen hatással vannak Rád a közösségi oldalak?

Napjainkban már-már elkerülhetetlen a közösségi oldalak használata. Mindenhol azt közvetítik felénk, hogy a siker és népszerűség titka bizony legalább egy közösségi oldalra való regisztráció. Másképp honnan tudják meg az ismerőseid, hogy milyen irigylésreméltó és fantasztikus életed van? Jobban mondva, milyen virtuális világot építesz magad köré.

Nézzük mi vár Rád, ha a közösségi oldalak bűvkörébe kerülsz:

Félelem, hogy lemaradsz valamiről. Hamar megszokássá válik a hírfolyam frissítése, a mindenféle visszajelzések ellenőrzése. Pár órára sem tudsz leállni, hiszen mi van, ha épp akkor történik valami egetrengető. Edzésen vagy egy baráti találkozón vagy, esetleg elmerülsz egy jó könyvben. Nem tudsz kellő odafigyelést, energiát fordítani a valós dolgokra, ha folyton online pörögsz.

adult-1867757_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

Gondolj csak bele: pár év múlva mire emlékeznél vissza szívesebben: egy kellemes időtöltésre egy baráttal vagy egy ismeretlen Instagram követőre?

Már láthatod, mennyire kár megzavarni egy értékes pillanatot csipp-csupp dolgok miatt.

Nem érdemes folyton azon kattogni, mi zajlik az online világban, hiszen a valóság számít!

Tapasztalatból mondom, ritkán történik olyasmi, ami ne várhatna 2-3 órát!

Tipp: tervezd be azokat az időpontokat, amikor aktívan átnézed a közösségi oldalaid. Aktívan: üzeneteket váltasz, hozzászólásokra reagálsz, új tartalmat töltesz fel. Célszerű mindezt nem ébredéskor vagy épp elalvás előtt tenni, mert negatívan befolyásolhat.

Az elégedetlenség érzése. Látva a tökéletesebbnél tökéletesebb képeket, a „felejthetetlen élményeket”, hamar kialakulhat benned az elégedetlenség érzése. Egyrészt nem fogod elég érdekesnek tartani önmagad és az életed, másrészt elgondolkodsz azon, hogy Te miért nem tudsz hasonló dolgokat megosztani az online felületeken. Ne Tedd!

Kiábrándultság. Túl sok idő az online térben, és azt érezheted, hogy az élet csak művészi képekből, festői pillanatokból, álomutazásokból áll.  A legtöbb oldal az élet szépségeit hivatott bemutatni, ami teljesen rendben is van. Fő a pozitív életszemlélet. Ennek ellenére tudatosítanunk kell magunkban, hogy a mindennapjaink jóval többek, mint tökéletesen megkomponált képek összessége: pl. reggeli kapkodásban melléöntöd a teád/kávéd, sehogyse sikerül az aznapra tervezett frizura (pedig a képen milyen jól mutat!), elfelejtesz valamit a bevásárlás során, stb.

Tipp: Bármikor tarthatsz egy digitális detoxot, ha besokallsz a közösségi oldalaktól.

Vállalkozóknak/ Online karrierre vágyóknak

Ha bármilyen vállalkozásba fogsz, online felületek nélkül bizony bukásra vagy ítélve. Éppen ezért őrült módon regisztrálsz az összes lehetséges oldalra, hogy később feleszmélj: Te bizony képtelen vagy a napod nagy részét tartalomgyártással tölteni. Arról nem is beszélve, hogy alapos utánanézés nélkül nem tudod megfelelően használni az oldalt (pl. Instagram). Szóval csalódottan törlöd magad. Majd legközelebb. Talán következő életedben.

Egyszerre csak egyet!

Szépen, lassan, türelmesen. Csak így lehetsz jelen a közösségi oldalakon. Egyszerre elég egy oldallal barátkozni. Figyelembe véve az online felületek változatosságát, mindenhol másra van igény, más módszerrel válhatsz népszerűvé. Egy közös pont van: mindenhol add Önmagad, légy valódi, emberi! Csak úgy tudod megszólítani az embereket, ha a „küldetésed” mögött meglátják az embert, akivel azonosulni tudnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9112703181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása