Hogyan találd meg a lelki egyensúlyt?
2017. június 13. írta: Netta21

Hogyan találd meg a lelki egyensúlyt?

A lelki egyensúly manapság már a luxuscikkek táborát erősíti, amellyel csak az igazán kivételesek rendelkeznek. Halandó embernek ritkán adatik meg, sokan csak álmodoznak róla.

Mégis hogyan lehetnél pont Te az, ki szert tesz eme ritka kincsre?

Nos, első lépésként próbálj ki néhány, számomra már bevált praktikát. Lehet, hogy Neked is hasznodra válnak.

meditation-2262835_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

Minden napra Egy!

Biztosan Neked is vannak olyan szokásaid, tevékenységeid, amelyek örömmel töltenek el. Írd össze ezeket egy papírlapra, és tedd egy jól látható helyre. Így biztosan fókuszba kerül, nem vész el a halogatás csábító medrében. Gondold át, melyik napra tudod beiktatni a felsoroltakat. Még egy rohangálós hétköznapon is van 5-10 perc, amikor csak magadra figyelhetsz.

Mennyivel jobb a kedvenc zenéidet hallgatni vagy a kedvenc könyved/magazinod olvasgatni a villamos/buszmegállóban, mint feszülten toporogni?

Mennyivel jobb érzés a legmókásabb képeidből szemezgetni, mint mások Facebook/Instagram posztjaiból? Én pl. külön mappát hoztam létre a legvidámabb, legőrültebb képeimből kifejezetten a reményvesztett pillanataimra.

Befelé is figyelj!

Törődj magaddal is, a saját gondolataiddal, érzéseiddel. Vedd észre, ha egy kis szünetre van szükéged távol a nyüzsgéstől. Pár perc Neked is jár, hogy kicsit egyedül maradj, és ne gondolj semmire.

 Ne feledd: Nem érdemes mindig azon agyalni, mi fog történni a következő percben, vagy mit gondolnak rólad mások!

Meditálj!

Na jó, de mégis hogyan?- merülhet fel benned a kérdés. Igazad is volna, hiszen a meditáció nem gombnyomásra működik. Jó hír, hogy már kevés gyakorlással is csodákra képes, és nem lehet elrontani.

Mikor és hol? Meditálni bármikor lehet, azonban fontos, hogy egy nyugodtabb helyet válassz. A villamoson ülve például kevés eséllyel fog működni. Ülj le inkább az ágyadra, a padlóra, ki a parkba, és képzeld magad egy számodra ideális környezetbe. Zárj ki mindent, és csak arra a helyre koncentrálj. Figyelj a légzésre.

Légy hálás!

Zárd úgy a napjaidat, hogy felidézed aznapi  pozitív élményeidet. Valaki megdicsért, mosolyt csalt az arcodra, másnak te segítettél, esetleg teljesítettél egy kihívást jelentő feladatot. Nap mint nap számtalan okunk van hálásnak lenni, csak észre kell venni ezeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr4412589579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása