Szabadulj ki a komfortzónád börtönéből!
2017. június 29. írta: Netta21

Szabadulj ki a komfortzónád börtönéből!

A komfortzóna az a börtön, amelyre Te ítéled saját magad. Jó hír, hogy bármikor dönthetsz úgy, véget vetsz önmagad korlátozásának, eldobod képzeletbeli bilincsed, és ténylegesen elkezdesz élni. ÉLNI.

freedom-1886402_1280.jpg

       Forrás:Pixabay

Honnan tudhatod, hogy a komfortzóna rabja vagy?

Minden napod hasonlóképp zajlik, még hétvégéken is.

Ugyanakkor kelsz, fekszel. Ugyanoda mész, mint tegnap és azelőtt. Ugyanazokkal az emberekkel találkozol. Még hétvégén is csak a megszokott helyre mész szórakozni, kikapcsolódni.

Félreértés ne essék, jó dolog a napi rutin. Szükség is van néhány biztos pontra, tevékenységre, amelyre minden nap számíthatunk. De: nem vagyunk robotok, akik nap mint nap, menetrendszerűen ugyanazt viszik véghez. Apropó, menetrend: még az sincs kőbe vésve (gondolok itt az állandó késésre, stb.).

Kiver a víz, ha változásokra/új dolgok kipróbálására gondolsz.

Tudom, sokszor már a gondolat is rémisztő tud lenni, hogy valami olyanba fogj, amit még sosem próbáltál. Én magam is többször találtam magam hasonló helyzetben. Előfordult, hogy az egyszerűbb megoldást választottam: kihagytam a lehetőséget. Megfutamodtam. Rossz döntés volt!

Csak álmodozol a szebb jövőről.

Márpedig a sült galamb nem fog a szádba repülni!

Az álmok célok és tettek nélkül nem visznek előre. Szóval ideje megtanulni naponta azt az 5-10 idegennyelvű szót,  gyűjtögetni álmaid kirándulására, elkezdeni sportolni, esetleg megszólítani azt a számodra felettébb szimpatikus személyt.

Ne feledd: nincs jobb alkalom, mint az Itt és Most!

Mi lesz a jutalmad?

Manapság ritkán vágunk bele olyasmibe, aminek kétséges a haszna. Tudni akarjuk, erőfeszítéseinknek lesz eredménye. Szóval, tessék!

Elégedettség. Ma is tettél valamit, amihez szükség volt a bátorságodra, lelki erődre. Legyőzted a kétségeket, kifogásokat, amik eddig visszatartottak. Ugye, milyen jó érzés?

Sikerélmény. Aki mer, az nyer. Ez sem egy unalomig ismételt közhely, arra bíztat, hogy ne legyél biztonsági játékos. Az, aki csak a karnyújtásnyira lévő labdákat kapja el. Nem lép se jobbra, se balra, előre pedig végképp nem. Márpedig így kevés örömét lelheti a játékban. Valós sikerélményeket sem igazán élhet meg. Szóval, ideje megmozdulni! Mindig vannak lehetőségeid!

Önbizalom. A komfortzónád elhagyása egyenesen arányos az önbizalmad növelésével. Minél több kihívást teljesítesz, annál több tapasztalatot szerzel, magabiztosabbá és céltudatosabbá válsz. Egy idő után már nem félemlíthetnek meg a kihívások, inkább izgalommal és lelkesedéssel töltenek el.

Kitartás: egyre könnyebb és könnyebb lesz!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr5112628475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása