Engedd el...
2017. május 09. írta: Netta21

Engedd el...

az ártó kapcsolataidat – 2.rész

Bajban ismerszik meg az igaz barát... tartja a mindenki által jól ismert mondás, nem véletlenül. Kevés olyan helyzet van, amikor ez tényleg kiderül. Nos, egy komoly betegség egyike ezeknek. Ilyenkor biztosra vehető, hogy csak azok az emberek vesznek körül, akiket ténylegesen érdekel, mi történik veled. A többiek szépen lassan leválnak, jó esetben te magad vagy az, aki kiadja az útjukat. Hogyan? Legegyszerűbb a saját módszerüket használni, és „észrevétlenül” kisétálni az életükből. Ha már többször is sikertelenül próbáltad rendezni valakivel a viszonyod, tudod miről beszélek. De mégis kikre gondolok itt?

Bezzeg neked...! Valamiért a te életedet mindig fantasztikusnak látja, és persze nem is kérdéses, hogy mindig jobb, mint az övé. Annak ellenére, hogy minden apró-cseprő dolgodat tudja. Egy ideig hízelgő lehet, szinte már te is elhiszed, mennyire mesés az életed. Hosszú távon sokat árthat egy ilyen ember „barátsága”.

A panaszkodó. Kicsivel jobb, mint az előző. Ő is úgy gondolja menthetetlen az élete. Akárhányszor beszélsz vele, gondoskodik róla, hogy ezt te is tudd. Reménykedik, hogy személyedben sorstársra lel. Minimális változtatásokra sem képes. Fél, hogy akár jobb is lehet.

Az érdekember. Csak akkor érdekli, mi van veled, ha éppen segítségre (vagy bármi másra) van szüksége. A közös programok alól többnyire kihúzza magát.

A szokások rabja. Akár a fejed tetejére is állhatsz, akkor sem tudod kizökkenteni az évek során kialakult rögeszméiből, legyen szó bármilyen apróságról is. Egy idő után egyszerűen belefáradsz.

Ez csupán néhány példája a kerülendő emberi kapcsolatoknak. Eleinte veszteségként élheted meg, de idővel belátod, mennyivel pozitívabb az életed nélkülük. Nem utolsósorban ők is megkapják az esélyt, hogy hasonló mentalitású embereket vonzzanak be.

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1412493639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása