DiétaŐrület!
2017. június 17. írta: Netta21

DiétaŐrület!

Amikor már századjára is vágyakozóan pillantgatsz az üzletben az édességtől roskadozó polcokra, vagy nap mint nap bátortalanul szemezel a sarki gyorsbüfével, felmerül a gondolat, hogy Te bizony felhagysz a diétával. Ahogy jött, egy röpke szellő szárnyán már tova is illan. Volt, nincs.

Mit tegyél, hogy lelkesen és kitartóan éld meg az Elkerülhetetlent?

diet-695723_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

Íme pár tipp, ami megkönnyítheti az életed!

Motiválódj!

Ha Te is kínszenvedésként éled meg az étrended megváltoztatását, Neked bizony sürgősen motivációra van szükséged!

Miért ne hasznosíthatnád erre a böngészéssel töltött időd egy részét? Manapság nem kell sokat kutatni inspiráló történetek után, hiszen lépten-nyomon életigenlő emberekről olvashatunk. Ők azok, akik egy betegségből vagy más nehéz élethelyzetből is képesek a lehető legjobbat kihozni, csupán a hozzáállásuk megváltoztatásával.

Ha rájössz, hogy hasonló vagy sokkal szorultabb helyzetekből is ki lehet kerülni, az a Te mindennapjaidat is megkönnyíti. Ne hagyd, hogy a diéta kifogjon rajtad!

Tipp: Ha nem akarsz folyton motiváció után kutatni, hagyd, hogy megtaláljon! Kövess olyan személyeket a közösségi oldalakon, akik rendszeresen osztanak meg egészséges életmódra, kitartásra, pozitív életszemléletre buzdító bejegyzéseket!

Csatlakozz egy Közösséghez!

Csatlakozz olyan személyekből álló csoportokhoz, akik hasonló cipőben járnak pl. laktóz- vagy gluténérzékenység, cukorbetegség, fogyni vágyók, stb.

Így nap mint nap kapcsolatban lehetsz azokkal, akik pontosan tudják és átérzik, min mész keresztül. A család és a barátok is sokat segíthetnek, de szükséged van sorstársakra is. Tudd, hogy nem vagy egyedül a problémáddal! Ha másnak sikerül, Neked is fog!

Tipp: Ha van rá lehetőséged, járj el olyan rendezvényekre, amik segítenek a pozitivitásod megőrzésében, esetleg kapcsolódnak a Téged érintő helyzethez. Ismerj meg személyesen is példamutató embereket, akik változtatni akarnak az életükön!

Válj rutinossá!

Egy hónap már bőven elég, hogy egy új szokás beépüljön a mindennapjaidba. Nincs ez másképp a diéták esetében sem! Ha az első hónapot végigcsinálod, a többi már sétagalopp. Ennyi idő alatt hozzászoksz az étrendedben történt változáshoz, legyen az bármilyen drasztikus is.

Tipp: Próbáld megtalálni azokat az ételeket, amelyek a diétádnak és Neked is megfelelnek. Ezekből állítsd össze a lehető legváltozatosabb étrendet. Így nem fogod megunni, és nem lesz az az érzésed, hogy folyton ugyanazt eszed.

Hozd ki a legtöbbet ebből is!

Akarom mondani a Legfinomabbat!

Legyen bármilyen jellegű a diétád, nem kell lemondanod a finom falatokról! Mondom ezt én, aki az IBS miatt mentes étrendre kényszerült (laktóz-, szója-, glutén-, stb.) Semmi gyorsétel, minimális édesség. Még ebben a helyzetben is lehet találni ínycsiklandozó recepteket. A titok abban rejlik, hogy egyes hozzávalókat azok „mentes” változatával kell helyettesíteni. Tapasztalatból mondom, hogy a legtöbb esetben minimális ízkülönbség van. Egy másik titok, hogy ki kell hagyni az allergiát vagy egyéb kellemetlenséget okozó hozzávalót, ami szintén nem tragédia.

Szóval a helyzet korántsem olyan vészes, mint elsőre tűnik!

Végezetül egy jó hír: semmi sem tart örökké!

A diéta sem!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9912601997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása