A mandalák világa
2017. június 26. írta: Netta21

A mandalák világa

Sokak számára ismerősen cseng a mandala szó, mégsem biztos, hogy ismerik annak pontos jelentését. Íme, egy gyorstalpaló a kreatív kikapcsolódásra vágyóknak.

Mi az a mandala?

A mandala szanszkrit eredetű szó, jelentése kör, korong. Eredete a Távol-Kelethez köthető, a hinduizmus és buddhizmus követői előszeretettel foglalkoztak a mandalakészítéssel.

20170528_143258-001.jpg

A mandalák világa igencsak változatos, szemet gyönyörködtető. Színekben és motívumokban, formákban nincs hiány. Többnyire kör alakú és szimmetriára épül. Fontos tudni, hogy a színek itt meghatározó jelentéssel bírnak: személyiségünkről, gondolkodásunkról, esetleg érzelmi állapotunkról árulkodnak. Szóval a színezés, festés után érdemes utánanézni, kielemezni „alkotásunkat”.

Miben segít Neked?

A mandala jóval többet ad, mint pusztán a rajzolás, festés öröme. Nevezhetnénk egyfajta meditációs eszköznek is, hiszen elkészítése és kiszínezése is teljes mértékű koncentrációt, precizitást, elmélyülést igényel. Ezáltal elménk teljesen ki tud kapcsolni, előtérbe kerülnek a pozitív energiák. Egy kellemes hangulatú háttérzene mellett garantált az ellazulás. Jótékony hatása megkérdőjelezhetetlen.

Én egy kirándulás alkalmával ismerkedtem meg a mandalák varázslatos világával. Mivel azelőtt csak hallásból ismertem, kétkedve ültem le színezni. Azt gondoltam, ez is csak kisgyerekeknek lehet élvezetes. Magam is meglepődtem, mennyire feltöltött az a kb. egy órás foglalkozás. Azóta több „remekmű” is díszíti a szobám falait.

20170215_172620.jpg

Szerencsére a kevesebb művészi érzékkel megáldottak, mint például én, is élvezhetik a kikapcsolódás ezen formáját, hiszen nem kell saját mandalájukat elkészíteni. Bármelyik könyvesboltban, újságosnál kaphatóak mandalafüzetek, amelyek csak arra várnak, hogy Te életre keltsd őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr5612621725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása