Napindító
2017. július 05. írta: Netta21

Napindító

Sokszor hallani, hogy egy eredményes napot már reggel meg lehet alapozni. Nos, én még ennél is továbbmegyek. Egy jó reggel már előző nap elkezdődik!

A sikeres, boldog élethez bizony a nyugodt reggelek is hozzátartoznak. Akár egy elásott kincs után, úgy kutatjuk mi is a jól induló napok titkát. Próbáljuk megtalálni a számunkra leginkább megfelelőt, a tökéletest. Szentül hisszük, hogy van olyan, hiszen már oly sokaknak sikerült. Következésképp nekünk is fog.

alarm-clock-2116008_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

Összegyűjtöttem pár tippet az általam olvasottakból, próbáltakból.

1.Bőséges reggeli

Mi indíthatná jobban a napunkat, mint egy kiadós, tápláló reggeli?

 A „bajnokok reggelijeként” emlegetett tojásrántotta, esetleg tükörtojás némi züldséggel párosítva, igazán jó választásnak bizonyul.

2.Meditáció

Indítsd a napod 10 perc „csendes ücsörgéssel”, amikor is képzeletben már sikerre viszed aznapi terveidet, vagy elutazhatsz egy számodra idilli környezetbe, a sokak által vágyott nyugalom szigetére.

3.Pilates/Jóga

Egy újabb tipp, ami kevés időt igényel, mégis csodákra képes. A reggeli pilates/jóga gyakorlatok nemcsak a tested, de az elmédet is garantáltan felébresztik az alvó üzemmódból. Tapasztalatból mondom, már néhány nyújtógyakorlat is segít, hogy minél frissebben és összeszedettebben  vághass neki a napnak!

woman-1456950_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

4.Vidám zenék

Egy jó reggel zenével indul. Miért?

Felpörget. Pozitív energiákkal tölt fel. Megadja a lendületet a nap további részéhez.

5.Sport (pl.futás)

Ez már egy magasabb szint. Csak az igazán elszántak képesek hajnalok hajnalán futócipőt húzni, és rendületlenül róni a köröket. Ha Te is érzel némi késztetést a reggeli edzésre, vágj neki!

6.Színkavalkád

Mi, nők tudjuk, milyen felemelő érzés reggel a kedvenc ruhánkat felvenni vagy mekkora izgalommal tölt el egy-egy új ruha első megmérettetése. Mintha a kifutón vonulnánk végig. Alig várjuk,  hogy mások is megcsodálhassák rajtunk. Jöhetnek a bókok!

7.Esti alapozás kicsit másképp

A reggelekhez sok jelzőt illeszthetünk, a „nyugodt” mégis ritkán szerepel ezek között. Ha már előző nap/este rákészülsz, a te szótáradba is bekerülhet a nyugodt reggel kifejezés. Hogyan?

Pakolj össze másnapra! Mindent amiről úgy gondolod, szükséged lehet rá. Ha tudod, hogy másnap fontos jelenésed lesz, prezentációt tartasz, esetleg edzeni mész, nem árt előre készülni. Így elkerülheted a reggeli kapkodást, időhiányt, és az ezekkel járó stresszt.

Készítsd el másnapi uzsonnád, ebéded! Így biztosan lesz mit enned, nem kell rendeléssel, vásárlással bajlódni.

salad-791891_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

Írd össze szépen sorjában másnapi teendőidet! Így tudod majd, hogyan oszd be a lehető legjobban az idődet. A biztonság kedvéért ezt a listát vagy a telefonod jegyzetei között tárold, vagy olyan helyen, ahol szem előtt van.

A másnapra való felkészülés alól az öltözék sem kivétel! Nők esetében pláne! Jobb úgy felkelni, hogy már előkészítetted az aznapi teljes szettedet, és csak felöltözni kell. A nyugalmad megőrzése érdekében csak drasztikus esetben érdemes azon változtatni!

u.i. Próbálkozz kitartóan! Tudom, hogy Neked is sikerül megfejteni a titok nyitját!

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr9812642975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása