TrendMentes Diéta
2017. július 07. írta: Netta21

TrendMentes Diéta

Manapság lépten-nyomon diéta tippekbe botlunk: ezt így kell ennünk, ekkor és ekkor, amaz 3 hét alatt lapos hasat varázsol, stb. Elfelejtjük, mi is a diéták legfőbb célja: az Egészség. Nagy titkot ezzel nem árultam el, mégis fontos néha emlékeztetnünk magunkat erre. Ellenkező esetben az összes diétát egy lapon említjük.

cook-2364182_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

Mivel napjainkban igencsak felkapottá váltak a mindentől mentes termékek, étrendek, ezért hajlamosak vagyunk ezeket is egyfajta trendként kezelni. Márpedig ez esetben semmiféle trendről nincs szó. Mindazok, akik laktóz-, szója-, gluténérzékenyek, esetleg az ételintolerancia más fajtája keseríti meg mindennapjaikat, korántsem akarnak trendik lenni. Az IBS miatt én is érintett vagyok a témában, és őszintén szólva felháborít, mikor trendként említik az ehhez hasonló problémákat. Igen, ezek problémák, amelyeket a betegnek meg kell oldania.

wheat-995055_1280.png

     Forrás: Pixabay

Nem különcködés, nem mánia.

Fontos tényező, hogy legtöbbször nem szabad akaratunkból döntünk úgy, hogy Na, én mától csak laktóz- és gluténmentes termékeket vagyok hajlandó fogyasztani! Egészséges emberként aligha jut eszébe az embernek ilyesmi. Ha mégis, az saját ügye. Nekem a betegség kialakulása előtt fogalmam sem volt az ilyenfajta diétás termékek létezéséről. A szükség nagy úr, nem véletlenül szokták mondani. A jobb közérzetért, a gyógyulás reményében hajlandó voltam drasztikus változásra. Nem volt szó trendről, őrültségről. Az Egészségemről volt szó.

Minden rosszban van valami jó.

Annak köszönhetően, hogy a mentes táplálkozás ekkora figyelmet kap, egyre több lehetőségünk van. Manapság már nem olyan nagy kihívás laktózmentes tejtermékeket, gluténmentes lisztkeverékeket, stb. beszerezni. A legtöbb üzletláncban már megtalálhatóak a Speciális Étrend nevezetű polcok, ami egy igencsak hálás dolog. Nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyesminek fogok örülni, de örülök.

dsc02285-001.JPG

Egy másik hálás dolog a diétás receptek, melyek után már nem szükséges órákig a világhálón böngészni. Kifejezetten ételérzékenyek számára készülnek az olyan lapok, mint a Meglepetés hetilap Mentes Konyha különszáma. Kísérletezni persze ezeken túl is érdemes, ha olyasmire vágyunk, ami nem lelhető fel egy-két kattintással vagy lapozással.

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1412645593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása