5 Tipp, hogyan szerezd vissza az elveszettnek hitt motivációd!
2017. július 13. írta: Netta21

5 Tipp, hogyan szerezd vissza az elveszettnek hitt motivációd!

Semmi sem vész el, csak átalakul tartja a mondás. Nos,így van ez a motivációd esetében is.

Történik, hogy a nagy igyekezeted ellenére, alábbhagy a lelkesedés. Volt, nincs. Te legalábbis így érzed.

telescope-2040903_1280.jpg

    Forrás: Pixabay

A motiváció azonban nem tűnik el, mint szürke szamár a ködben, csupán kikerül a fókuszból. Helyét átveszik a mindennapok problémái, a passzív, negatív hozzáállás, kudarcélmények.

 

Hogyan tovább?

Aludj rá egyet! Mint sok minden másra, erre is igaz a mondás, miszerint a pihenés segít helyrerakni a dolgokat. Egy kiadós alvás után teljesen más színben láthatod a világot.

Nosztalgiázz! No nem órákig tartó merengésre invitállak, amikor is teljesen elmerülsz a múltban. Ehelyett inkább idézd fel legutóbbi sikerélményed, legyen az bármilyen apró is. Hogyan jutottál el odáig? Milyen érzéseket váltott ki belőled? Ugye, hogy szeretnél még hasonlót átélni? Máris megvan a motivációd!

Tipp: Esténként tekints vissza az elmúlt napodra. Raktározd el a vidám pillanatokat, sikerélményeket, hogy borús, szürke napokon elővehesd azokat. Erősítsd a pozitívat magadban!

pocket-watch-1637392_1280.jpg

      Forrás: Pixabay

Vizualizálj! Ülj le pár percre, és gondolj az aznapi terveidre. Képzeld el, hogy lesz mint lesz, részletekbe menően. Mit kell tenned ahhoz, hogy végigcsináld az adott feladatot? Lépésről-lépésre játszd le a jelenetet, mintha már meg is történt volna. Ugye, már nem is olyan kétségbeejtő a helyzet, mint amilyennek elsőre gondoltad? Ha képzeletben működött, a valóságban miért ne?

Minden fejben dől el, szóval hajrá!

Kapcsolj ki! Mindenféle értelemben: saját magad és a külvilág zaját is. Egy kis digitális detox mindenkire ráfér. Egy kis énidő, amikor a saját életedre figyelsz, nem az ismerősök legfrissebb bejegyzéseire. Használd ki ezt az időt aktív (sport, kreatívkodás, stb.) vagy passzív pihenésre (meditáció, olvasás, filmnézés, stb.).

Beszélj róla! Tapasztalataim szerint sokat segít, ha megosztom kétségeimet, bizonytalanságaimat egy közeli személlyel. Biztosan van a Te környezetedben is valaki, akire jóban-rosszban egyaránt számíthatsz. Kívülállóként teljesen másként látja a helyzeted, ami segíthet visszazökkenni a pozitív világnézetbe.

Bármelyik tippet is használod, a javadra válik.

Ne feledd: egyedül Te tapasztalhatod ki, milyen trükkök hoznak vissza az elkerülhetetlen mélypontokból. Amint megtalálod az Igazit, ragadd meg, és ne engedd elkószálni!

do-not-give-up-2015253_1280.jpg

     Forrás: Pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://nettahealthstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr1912661437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása